Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχει συζήτηση για περιοριστικά μέτρα σε γενικευμένο επίπεδο

«Θα έπρεπε πιο γρήγορα να έχουν απελευθερωθεί δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους για να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν δεύτερες σκέψεις ή είναι επιφυλακτικοί το καλοκαίρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε ακόμα.

«Θα είχαμε μεγάλο φρένο έτσι στον εμβολιασμό. Και εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι στον εμβολιασμό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι «ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει επιφυλάξεις – δεν μιλάω για τον αρνητή – θα πρέπει να βλέπει πλέον ότι είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει».

«Πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός σε θέματα πολιτικής διαχείρισης», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για περιοριστικά μέτρα σε γενικευμένο επίπεδο, μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Ο Στ. Πέτσας δήλωσε επιφυλακτικός σχετικά με το τι συνέβη στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. « Περιμένω να δω τα αποτελέσματα της εξέτασης σε διοικητικό αλλά και δικαστικό επίπεδο. Είδα τους διαλόγους και γι’ αυτό γίνεται ο έλεγχος.», ανέφερε.

«Σε ένα θέμα όπως αυτό που εμπλέκεται μια ανθρώπινη ζωή η οποία χάθηκε, πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης», τόνισε

Όπως εξήγησε «θα ήθελα να περιμένουμε να δούμε πως εξελίχθηκαν όλα τα θέματα γιατί είναι ένα πολύ βασικό θέμα η αίσθηση ότι η αστυνομία είναι κοντά στον πολίτη και παρεμβαίνει σε παραβατικές συμπεριφορές και ένα άλλο θέμα επίσης είναι να τηρούνται οι κανόνες εμπλοκής που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκλεγεί με το τρίπτυχο “Ασφάλεια για όλους”, επομένως το ζήτημα της ασφάλειας είναι κεντρικό στην ατζέντα μας την προεκλογική και μετεκλογική και όλη προσπάθεια έχει να κάνει με το να νιώθει πιο ασφαλής ο πολίτης και έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της ασφάλεια και οι πολίτες απαιτούν να γίνουν πιο πολλά και γρήγορα», πρόσθεσε.

«Κάναμε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον κορονοϊό, ήταν μια σωτήρια καμπάνια. Νόμιμη και με διαφάνεια» σχολίασε για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όταν, όπως είπε, περιθωριοποιείται στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες.

«Εφόσον ανοίγει η αντιπολίτευση μια τέτοια συζήτηση με τέτοια θέματα, θα διερευνηθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, περιμένουμε τη συζήτηση στη Βουλή και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε» απάντησε σε ερώτηση αν η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για εξεταστική.

Για τα αντιπλημμυρικά έργα, είπε ότι έχουμε καταλήξει σε ένα κονδύλι 45 εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους και περιφέρειες και ακόμη και σήμερα μπορεί να βγει η σχετική απόφαση.

Αναφέρθηκε και στην πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα Άργος», του ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου μέσω του οποίου ενισχύονται οι Δήμοι όλης της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, λέγοντας ότι δίνονται 40 εκατ. ευρώ στους Δήμους να αποκτήσουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό όταν δεν μπορούν και 15 εκατομμύρια ετησίως για τις λειτουργικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα