Στ. Πέτσας: «Δεν φοβόμαστε ούτε Κασσελάκη ούτε Αχτσιόγλου»

Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου και την πρωτιά Κασσελάκη στον α΄γύρο της εκλογικής διαδικασίας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές, Στέλιος Πέτσας (ΝΔ) και Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη ματιά της κυβέρνησης χαρακτήρισε ως θετική πτυχή ότι πήγαν χιλιάδες άνθρωποι να ψηφίσουν, υπογραμμίζοντας ότι για τη ΝΔ δε θα έχει μεγάλη διαφορά όποιος υποψήφιος και αν επικρατήσει.

«Βλέπω ένα ντέρμπι για τον επόμενο γύρο. Την επόμενη ημέρα θα είναι καλό να δούμε ποιες είναι οι θέσεις που θα εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιος είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. (…) Την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό πιστεύω ότι θα υπάρξει νέος κύκλος εσωστρέφειας στην κεντροαριστερά. Εμείς, σαν ΝΔ, αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι σαν κυβέρνηση να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών, αυτό είναι το βασικό ζήτημα.

Δε νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετικά, αν εμείς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό που έχει ως προτεραιότητα η κοινωνία. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα από καμία νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο χαμένος μπορεί να λέει και μία κουβέντα παραπάνω»
Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη είπε πως: «Οι πολίτες έδωσαν στον Στέφανο Κασσελάκη την εντολή να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση και απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επάξια αντιπροσωπεύει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη η οποία αφουγκράζεται την κοινωνία και εξελίσσεται για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των πολιτών»,

«Η σκυτάλη θα περάσει από τον Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, με την εντολή να ασκήσει αυτήν την σκληρή, αξιόπιστη και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση που δείχνει ότι παραπαίει».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι:

«Με τη μέχρι τώρα διαδρομή του, έχει δείξει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι δεν είναι ένας μοναχικός λύκος, έχει υπηρετήσει συλλογικά διακυβεύματα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό, εξαιρετικές σπουδές, επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Αναφορικά με τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου μετά την εκλογική διαδικαασία είπε:

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό και εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής. Ο κόσμος έκρινε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πιο κατάλληλος και ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτήν την εποχή. (…) Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης προεκλογικής περιόδου έχει συγκεντρώσει τα πυρά. Ο χαμένος μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω».

«Υπάρχουν κακώς κείμενα»

Η κ. Τζάκρη σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης φέρνει στη δημόσια συζήτηση θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Υπάρχουν κακώς κείμενα και στη δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ και στην πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι τα κακώς κείμενα χαρακτηρίζουν ολόκληρο τον χώρο. (…) Να σας θυμίσω ότι τον περασμένο Απρίλιο παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Τζανερίκος, καταγγέλλοντας ισχυρή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, και ο κ. Ράμμος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών κατήγγειλε επίσης σημαντική παρέμβαση στο έργο του από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση δεν καθιστά τον θεσμό αυτόν απολύτως ανεξάρτητο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό αποτελεί μομφή για τους πολύ έντιμους δικαστικούς. Εμείς είπαμε ότι χτυπούμε τα κακώς κείμενα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό αφορά κάθε δικαστικό ή κάθε δημοσιογράφο.

Η ανώτερη Δικαιοσύνη θα πρέπει να τοποθετείται από την κυβερνητική πλειοψηφία και να υπάρχουν θητείες εκ περιτροπής. Αυτά είναι ζητήματα που ο κ. Κασσελάκης τα βάζει στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης».

«Κανένας φόβος διάσπασης»

Όσο για τη δεύτερη Κυριακή και το αποτέλεσμα της κάλπης;

«Δε θέλω να προκαταβάλω τα πράγματα για τον δεύτερο γύρο. Ο κ. Κασσελάκης πρώτευσε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση, αδιαμεσολάβητη. Δεν υπάρχουν ούτε επικεφαλής, ούτε αξιωματούχοι, ούτε καθοδηγητές. Σε καμία των περιπτώσεων δε φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασπαστεί. Ο Στέφανος είναι και αυτός που μπορεί να καταστήσει την ανάκαμψη εφικτή και αυτός που καθιστά τη νίκη περισσότερο δυνατή. Αυτό θα κρατήσει όλα τα στελέχη της παράταξης ενωμένα».

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις τους και οι δύο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη.