

Στην εκτίμηση ότι είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και ότι το ζήτημα είναι πως θα ενεργοποιηθούν, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής.
«Όλα είναι στο τραπέζι», τόνισε μιλώντας στην στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι, πως θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί γιατί η Ευρώπη δεν μας έχει συνηθίσει στις γρήγορες διαδικασίες». Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής που μετατέθηκε για την 1 και 2 Οκτώβριου.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κύπρο και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας,
Τέλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο για το μεταναστευτικό που θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχουμε μια καλή εικόνα για το σχέδιο αυτό. Θα είναι ένα πρώτο βήμα στην σωστή κατεύθυνση.
Σχετικά Νέα
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.