

«Bλέπω μια πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν λέω για αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και μου κάνει εντύπωση και το καταγράφω ως παρατήρηση. Δεν κάνω κριτική, ότι πράγματι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή Κontra24 του Κontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη, απαντώντας στην επισήμανση ότι μολονότι όπως υποστηρίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο και επιστήμονες, υπάρχουν και τα εργαλεία και οι τρόποι πρόληψης για τις πυρκαγιές, εντούτοις δεν γίνεται χρήση τους και δεν υπάρχει συνεννόηση πολιτείας και επιστημονικών φορέων.
«Πιστεύει κανείς ότι δεν έχει εργαλεία στα χέρια της η Πολιτική Προστασία για όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία συζητάμε; Μια βόλτα στο Συντονιστικό μπορεί να δείξει όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν και καταγράφονται» είπε και πρόσθεσε: «Είναι άλλο πράγμα η περίμετρος μιας πυρκαγιάς η οποία καταγράφεται από μια δορυφορική εικόνα σε σχέση με το τι πραγματικά κάηκε. Αυτό είναι διαφορετικό και απαιτεί δεύτερη και τρίτη εκτίμηση» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.
Όπως σημείωσε ο κος Πέτσας, «υπάρχουν συνθήκες στα δάση μας, ειδικά αν μιλάμε για πευκοδάση και δεν μιλάμε για άλλου είδους δάση, τα οποία στις συνθήκες που επικρατούν με την κλιματική κρίση, την παρατεταμένη ανομβρία, με όλη την ξηρασία στο έδαφος κλπ. είναι πιο ευεπίφορες συνθήκες για να εξελιχθεί μια φωτιά σε πιο μεγάλη πυρκαγιά. Αυτό δυστυχώς συνέβη στη Δαδιά. Και από τα στρέμματα τα οποία έχουμε σήμερα καμένα σύμφωνα με αυτή την καταγραφή, περίπου τα μισά αν δεν κάνω λάθος, αφορούν τη Δαδιά», είπε μεταξύ άλλων.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.