Στ. Πέτσας: “Άστοχη” η δήλωση για τις πλημμύρες στην Εύβοια και τα καμένα

“Άστοχη” χαρακτήρισε τη δήλωσή του για τις πλημμύρες στην Εύβοια και τη μη σύνδεσή τους με τα καμένα ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του Open.

Σε συζήτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε, μεταξύ άλλων να σχολιάσει την προηγούμενη δήλωσή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις, όταν είπε πως “οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα”.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρχικά αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχουν κινηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών, σημειώνοντας πως “αυτά που σας λέω είναι χρόνοι ρεκόρ για τη δημόσια διοίκηση” ενώ επεσήμανε πως “σαν ΥΠΕΣ κάναμε ο,τι μπορούσαμε”, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τη μη ψήφιση σχετικής διάταξης στη Βουλή.

Για τη δήλωσή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις, σημείωσε ότι “αν το μεγενθύνει κανείς σε όλη την Εύβοια, φυσικά μπορεί να πει ότι ήταν άστοχη η δήλωση”.

Συγκεκριμένα, είπε στη συνέχεια της εκπομπής: “Έτσι όπως το λέτε, στην έκταση όλης της Εύβοιας, θα μπορούσε να πει πως ήταν άστοχη η δήλωση. Αλλά σας λέω το άλλο: Βλέπω μια εικόνα που δείχνει κάποιους, έναν δρόμο κομμένο, μια πλαγιά που δεν έφερε φερτά υλικά – λέω για την εικόνα που σχολίασα εκείνη τη στιγμή, στην Ιθάκη χωρίς καμένα – καταλαβαίνω ότι δεν θα πατάμε στην εύκολη λύση ότι φταίνε τα καμένα γι’ αυτό που μας συμβαίνει. Θα πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές και αν οι ειδικοί λένε ότι φταίνε τα καμένα να το δούμε”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα