

Ένας ισχυρότερος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι βασικό για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
“Πρέπει να ενεργούμε γρήγορα και πρέπει να ενεργούμε μαζί ως Ένωση” ανέφερε η κ. Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι “είναι ευθύνη μας οι πολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα φάρμακα και συσκευές κατά τη διάρκεια της παρούσας και μελλοντικών κρίσεων”.
“Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας που δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και αυτό που περιμένουν από την ΕΕ” υπογράμμισε. Επιπροσθέτως, η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε ότι από όταν ξέσπασε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού φάνηκε πολύ γρήγορα “η ανάγκη για μια πιο ισχυρή εντολή στον ΕΜΑ”.
Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει η ΕΕ είναι να ενδυναμώσει την ετοιμότητά της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Για πρώτη φορά ανοιχτός σε «διμερείς συνομιλίες» με το Κίεβο
Ανακοινώνοντας το τέλος της πασχαλινής «εκεχειρίας», ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα.
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
SOS για τη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι ικανά για μεγάλες εκρήξεις
Μπορεί οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες για μήνες ταρακούνησαν τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, με.
Πώς θα κυμανθεί το επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην πρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων μίλησε στο Open και εξήγησε.