Στ. Κούλογλου: Όλοι στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι ο Τσίπρας αξίζει ακόμη μια θητεία

Ο κ. Κούλογλου στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο τόνισε αναφορικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ και τα «παραποιημένα» στοιχεία της πενταετίας 2004-2009 επί ΝΔ ότι δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή ούτε την έχουμε αντιμετωπίσει κριτικά.

Εξήγησε πως το 2009 – 2010 ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου να έκαναν λάθη στη διαχείριση, αλλά έχουν ελαφρυντικά. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δεν είχαν πλήρη εικόνα των μεγεθών. Για την περίοδο Καραμανλή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έγινε το μεγάλο πάρτι και άδειασαν τα ταμεία. Γι’ αυτή την περίοδο ο Καραμανλής δεν έχει δεχτεί όσο θα έπρεπε την ανάλογη κριτική, σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει περάσει τη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», δηλαδή ο καθένας να είναι μόνος του και όσοι μπορέσουν να επιζήσουν, θα επιζήσουν.

Δεν έχει στο λόγο του και στις θέσεις του την έννοια του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, των συλλογικοτήτων, των συνδικάτων… Πριν τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν στον Τσίπρα όσα ντιμπέιτ ήθελε και τώρα αρνείται το ντιμπέιτ.

Φανταστείτε τη στάση αυτή να κρατούσε ο Τσίπρας. Δε θα συζητούσαμε τίποτε άλλο και τώρα δε γίνεται τίποτα…

Είναι τόσο εύθραυστη η υπεροχή της ΝΔ, ώστε φοβούνται ότι η κάθε γκάφα του κ. Μητσοτάκη σε ένα ντιμπέιτ θα μπορούσε να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό τον έχουν περιορισμένο σε στεγανό περιβάλλον.

Σχετικά Νέα