Στ. Κούλογλου για Κασσελάκη: Πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ ροκ, τον έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το γύρισε στο καλαματιανό

«Όλο το κλίμα αυτό που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανές, πάρα πολύ τοξικό και προκαλεί θλίψη», ανέφερε ο ανεξάρτητος – μετά την αποχώρησή του από το κόμμα – ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Έφη Αχτσιόγλου εάν αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο Open ο ευρωβουλευτής τόνισε πως τα περισσότερα «τοξικά βέλη» προέρχονται από την ομάδα δίπλα στον πρόεδρο και σημειωσε ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει κρατήσει τον εαυτό του απ’ έξω αλλά υπάρχει ένα περιβάλλον που τροφοδοτεί αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω αν είναι υπό την αιγίδα του ή αν λειτουργεί και αυτόνομα».

«Ο ίδιος (ο Κασσελάκης) λέει ότι ελέγχει τα πάντα αλλά σε έναν πόλεμο, δεν ελέγχεις και όλο το στράτευμα», πρόσθεσε και τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να υπάρχουν καθαρές λύσεις», για να συμπληρώσει ότι «ο Κασσελάκης έχει πάρει το ΣΥΡΙΖΑ από ροκ, το έκανε ελαφρύ ποπ και τώρα το έχει γυρίσει και στο καλαματιανό».

Συνεχίζοντας τις αιχμές του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «εδώ οι δημοσκοπήσεις βάζουν ερώτημα “τι θεωρείτε ότι είναι ο Κασσελάκης” και οι περισσότεροι λένε δεξιός. Για μένα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας προοδευτικός φιλελεύθερος υποψήφιος και στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στο πώς το κόμμα έφτασε ως εδώ, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μία πολύ μεγάλη κρίση, είχε χάσει όλες τις ιδεολογικές του αναφορές μετά το 2015, δεν συζήτησε ποτέ τι έγινε. Το 2019 δόθηκε ιστορική ευκαιρία να συζητήσει τι έγινε το ’15, πού είμαστε πού πάμε, τι ταυτότητα έχουμε. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δημιούργησε μια ιδεολογική ασάφεια, η μόνη συγκολλητική ουσία έμεινε ο Τσίπρας και το να πάρουμε την εξουσία. Όταν έφυγαν και τα δύο και ο Τσίπρας έφυγε, τότε κατέρρευσε».

«Και βρέθηκε ένας άνθρωπος, είπε πως θα λύσει το πρόβλημα της εξουσίας “γιατί μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη”, μάζεψε από διάφορα ρεύματα, έπαιξε καλά το χαρτί ότι υπονόμευαν τον Τσίπρα, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν τον υπονόμευσε», συμπλήρωσε.

«Με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται κενό ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ», εκτίμησε.

Για την πιθανότητα αποχώρησης της Έφης Αχτσιόγλου είπε: «Από ό,τι η ίδια είπε, δεν μπορούν να συμβιώσουν άλλο. Άρα, αν δεν μπορούν θα πρέπει να φύγουν. Για να μην επεκτείνεται όλο αυτό το κλίμα το οποίο υπάρχει (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κάτω βόλτα, δημοσκοπικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix και έχει καθοδική πορεία και πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές».

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος είπε: «Με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα κενό πολιτικό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας πως «αν συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, θα μπορούσα να συνεργαστώ».

Σε ερώτηση γιατί δεν παραδίδει την έδρα του δεν απάντησε ξεκάθαρα αλλά είπε πως «Το ερώτημα είναι το εξής: εγώ πήρα 200.000 ψήφους. Όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε κόσμος που με υποστήριξε» και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική εκστρατεία, σε πολλά μέρη, μού έκανε πόλεμο».

Για τα «τρολ του διαδικτύου» αρχικά παραδέχθηκε πως υπάρχουν και είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί από την αρχή και πως πίστευε επρόκειτο για κάτι «αυθόρμητο». «Τότε δεν θεωρούσα, ούτε τώρα έχω αποδείξεις, ότι όλο αυτό ήταν οργανωμένο και θεωρούσα ότι ήταν αυθόρμητες αντιδράσεις», είπε και ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο.

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε πως «όταν το είπε ο Σκουρλέτης κατάλαβα. Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα social, δεν διαβάζω ποτέ τι γράφεται εναντίον μου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα