

Προτάσεις και δεσμεύσεις για την υγεία, την παιδεία, τον πρωτογενή αλλά και τον δευτερογενή τομέα, τα εθνικά θέματα και τη δημόσια διοίκηση περιλάμβανε μεταξύ άλλων η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του Κινήματος, που όπως ανακοινώθηκε εκλέχθηκε με ποσοστό 96,84% άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ με αιχμή την προανακριτική για την υπόθεση των Τεμπών.
«Το κόμμα για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είναι η γραφειοκρατία. Είναι το σπίτι του κάθε εργαζόμενου, του κάθε ανέργου, του κάθε αυτοαπασχολούμενου, του κάθε τίμιου επιχειρηματία», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, τα οποία επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη της βάσης στο πρόσωπό του (96,84%). «Δεν ιδρύεται από Μεσσίες. Δημιουργείται κάθε μέρα, μέσα από αμεσοδημοκρατικές, ισότιμες διαδικασίες», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στα επιμέρους ζητήματα, τόνισε την ανάγκη πλήρους κατάργησης του άρθρου 86, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί οι πολιτικοί να προστατεύονται από τους νόμους που μόνοι τους ψηφίζουν». «Η πολιτική πρέπει να καθαρίσει. Αν δεν πολεμήσεις το χρήμα στην πολιτική, δεν αλλάζει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, ανέφερε: «Κατηγορητήριο για 57 νεκρούς χωρίς κατηγορία ανθρωποκτονίας δεν στέκεται. Κατηγορητήριο χωρίς τον ηθικό αυτουργό, δηλαδή τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται».
Σχετικά Νέα
Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφετέρια στο Περιστέρι που χρηματοδότησε η ΔΥΠΑ
Κατάστημα καφέ στο Περιστέρι, που άνοιξε πρώην άνεργη με τον αδελφό της, αξιοποιώντας πρόγραμμα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για αναφορά του ονόματός του σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων
Έγκληση στις εισαγγελικές αρχές, υπέβαλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητά.
Σ. Καλαφάτης: «Τεχνητή Νοημοσύνη και brain gain, ένα ευρωπαϊκό και ελληνικό στοίχημα»
Με επίκεντρο την έρευνα, την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστροφή επιστημών στον ευρωπαϊκό χώρο,.
Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Χρήστο Ροκόφυλλο
Με βαθύ σεβασμό και θλίψη το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον πρώην υπουργό του κόμματος Χρήστο.