Στ. Κασσελάκης στην ΚΟ: Κανένα σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου, όπως και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους για να συνεργαστούν, ωστόσο είπε «όχι» σε διαπραγματεύσεις κορυφής με «απαξιωμένους ηγέτες».

«Τα μηνύματα της κάλπης είναι ηχηρά. Η ΝΔ υπέστη μια καθίζηση. Πρωτοφανή σε σχέση με τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία συνέβη. Έναν μόλις χρόνο από τις εθνικές εκλογές. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΝΔ κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό ψήφων στην ιστορία της», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε:

«Είμαι περήφανος που εμείς με θετική ατζέντα και σκληρή αντιπολίτευση καταφέραμε να καταρρίψουμε το αφήγημα του 41%, του παντοδύναμου πρωθυπουργού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.

«Η ΝΔ κατακρημνίστηκε. Με λίγα λόγια, προχωράμε μπροστά. Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι σοβαρό που τίθεται στον δημόσιο διάλογο. Μια φαντασιακή λαϊκή εντολή να ενωθούμε με άλλα δημοκρατικά κόμματα για να κερδίσουμε την κυβέρνηση. Επειδή έχω κρατήσει τον λόγο μου και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από τη βάση προς την κορυφή. Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο 3-4 πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε ένωση, είναι απλά λάθος γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους», διεμήνυσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Παροτρύνω τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί μας για την παραγωγή προτάσεων νόμου», είπε στη συνέχεια.

«Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο εμπόδιο δεν θα είναι η δική μου καρέκλα και αν τεθεί προϋπόθεση για εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Γιατί οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός δεν υπάρχει, η ψήφος του λαού με ανέδειξε σε αντίπαλο της ΝΔ.

Σε αυτό το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς δε θα υπάρχουν αποχές από ζητήματα που ανήκουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας όπως η ισότητα στο γάμο και η Παλαιστίνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα