Στ. Κασσελάκης στην ΕΡΤ: «Έγιναν λάθη από τον προκάτοχό μου και τα έχει παραδεχθεί»

Δείτε live τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

Τι είπε για την Συμφωνία των Πρεσπών και την Βόρεια Μακεδονία

Αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία και τις προκλήσεις στο θέμα του ονόματος που συνεχίζονται, αλλά και γιατί ζητάει τώρα την ακύρωση των μνημονίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκείνοι είναι, αυτοί που εργαλειοποίησαν αυτό το ζήτημα δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσε την περικεφαλαία του το 2019 και έκτοτε όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να ακυρώσει τις θετικές πλευρές αυτής της συμφωνίας, αλλά αντ’ αυτού αυτή τη στιγμή έρχεται και μας λέει «Είναι μια επιζήμια συμφωνία, αλλά την τηρώ».

Εάν είναι επιζήμια συμφωνία, ας πάει στο VMRO, το οποίο είναι εξάλλου και όμορο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας πάει εκεί πέρα να συμφωνήσουν μια επωφελή συμφωνία. Κάτι μου λέει ότι αν πραγματικά πιστεύει ο πρωθυπουργός αυτά τα οποία λέει και δεν τα λέει απλά για να παραπλανήσει τον κόσμο, όταν συγχρόνως παραδέχεται ότι και ο πατέρας του και η αδερφή του ήταν υπέρ αυτής της λύσης, αλλά δεν του έδινε ο τότε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Εάν όντως διαφωνεί με τη συμφωνία, είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευήκοα ώτα στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Ας πάει εκεί λοιπόν να κάνει μια επωφελή συμφωνία, αλλιώς ας παραδεχτεί ότι την εργαλειοποίησε και ότι λέει ψέματα για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση από τη μονταζιέρα και τις συσκέψεις για μπάζωμα μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών και την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουμε, από ψέμα άλλο τίποτα.

Κασσελάκης στην ΕΡΤ για Τέμπη: «Η ανθρώπινη ευθιξία, η δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΙΡΙΖΑ διευκρίνισε: «Αυτό λέει το ρεπορτάζ και δεν έχω δει καμία διάψευση. (…) Αυτή η απόφαση για το μπάζωμα, η οποία παρεμπιπτόντως κόστισε 700.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν εάν έφτιαχναν την τοπική αυτοδιοίκηση στη Λάρισα θα ήταν 200.000 ευρώ. Εάν το είχανε κάνει αυτό (…) θα είχαν σωθεί αυτά τα παιδιά. Άρα τώρα παίρνουν μια απόφαση να μπαζώσουν, δήθεν για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία ξεκίνησαν 25 μέρες αργότερα. Μπάζωναν επί τρεις μέρες, χωρίς να το ξέρει ο ελληνικός λαός και έκρυψαν αυτή τη συνάντηση. Και η ερώτηση που πρέπει να ρωτάει όλος ο λαός – γιατί είναι η αξιοπιστία του συστήματος, είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας – είναι, “κύριε Πρωθυπουργέ, ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός ναι ή όχι, αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει; Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς στα μίντια αυτή την ερώτηση;».

«Η ανθρώπινη ευθιξία, η δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης απαντώντας στις θεωρίες κάποιων που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών για να κερδίσει ψήφους στις ευρωεκλογές. «Δεν εργαλειοποιείς τη δημοκρατία, όταν ζητάς οι θεσμοί να τηρούνται, είτε πρόκειται για υποκλοπές είτε πρόκειται για Τέμπη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα