

«Όταν προεκλογικά καταθέταμε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων, η κυβέρνηση και “κυβερνητικά” ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα. Σήμερα πανηγυρίζουν», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «εμείς όμως, καταθέσαμε αυτή την πρόταση για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας με άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η ΕΕ. Μέτρα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών» και προσθέτει: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους».
Σχολιάζει ότι «για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50».
Ο κ. Κασσελάκης καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει σήμερα την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει τώρα σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών και δη με τον φορολογικό συντελεστή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ζωές των πολιτών δεν γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπερήφανοι. Θέλουν λύσεις, τώρα», αναφέρει.
Σχετικά Νέα
Α. Γεωργιάδης: Επαναστατικές παρεμβάσεις για υγεία και νοσηλευτές – Η μεγαλύτερη αναμόρφωση του ΕΣΥ
Προτεραιότητα του υπουργού Υγείας δείχνει να είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας με νοσηλευτές.
Π. Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα ΑΕΙ θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα τους για δύο χρόνια
Οι φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα.
Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε χθες, Παρασκευή (9/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,.
Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο
«Ημέρα της Ευρώπης» και μόλις επέστρεψα από το Καστελόριζο δίνοντας το μήνυμα ότι η.