Στ. Κασσελάκης: Μιλάτε μου στον ενικό, πάρτε το τηλέφωνό μου, μη με λέτε πρόεδρο

Περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποιεί ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Πρώτος σταθμός ήταν η Μεταμόρφωση Καρδίτσας και συνομίλησε με κατοίκους και εθελοντές.

Στις κουβέντες που αντάλλαξε με τους κατοίκους της περιοχής τους ζήτησε να του απευθύνονται στον ενικό, ενώ τους συστήθηκε με το μικρό του  όνομα

Αναφερόμενος στην καταστροφή που τους βρήκε, τους ζήτησε να κρατήσουν το χαμόγελό τους: «Κρατήστε το χαμόγελό σας, το έχετε ανάγκη»,  τους είπε, ενώ όταν μια ηλικιωμένη κυρία τον ρώτησε ποιος είναι, απάντησε ότι διεκδικεί τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, όπου είπε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα: «Να έχω την ευχή σας για το καλό του τόπου». Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαγείρεψε για τη συλλογική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και ζήτησε από τους πολίτες και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην τον αποκαλούν ακόμη πρόεδρο.

Όταν κάποιος του είπε «πρόεδρε σιγά σιγά», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Όχι ακόμα, την Κυριακή ίσως».

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το τηλέφωνό του σε τοπικούς φορείς, ζητώντας τους να τον ενημερώνουν για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

«Για να έχεις πολλά ψωμιά στην πολιτική θα πρέπει να προσέχεις τους φουρναραίους»

Μάλιστα συναντήθηκε με τον Λαρισαίο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλη Μούσιο που είχε σπεύσει στο πλαίσιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Για να έχεις πολλά ψωμιά στην πολιτική θα πρέπει να προσέχεις τους φουρναραίους» ήταν η – με αρκετή δόση χιούμορ – ατάκα του Λαρισαίου, με τον φιλόδοξο πολιτικό να δείχνει τα αντανακλαστικά του, απαντώντας πως «ανθρώπους που ιδρώνουν στη δουλειά τους τους ακούω…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Νομίζω θα μου μείνει η εικόνα του σπιτιού στο οποίο μπήκα πριν, όπου σε μια αποθήκη ήταν στον τοίχο η ελληνική σημαία και ήταν λασπωμένη και αισθάνθηκα ένα ρίγος».