Στ. Κασσελάκης από Ξάνθη: Πρότυπο προς μίμηση η διαχρονική αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη

Στην Ξάνθη βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης και επισκέφθηκε τον Τοποτηρητή της Μουφτείας, Χεμσερή Νεζντέν. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύει ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

“Η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια”, είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εδώ στην Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον Μητροπολίτη και το Υπουργείο Παιδείας”, τόνισε ο Τοποτηρητής της Μουφτείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα