Στ. Καλαφάτης: Τιμούμε σήμερα εκείνους που έχουν βάλει στην καρδιά τους την Ελλάδα

Το παρών στη δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε δήλωσή του μετά τη δοξολογία ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον διεθνή αντίκτυπο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και στο σημαντικό μήνυμα που έστειλε.

«Διακόσια χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, τιμούμε σήμερα εκείνους που έχουν βάλει στην καρδιά τους την Ελλάδα και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

«Η διεθνής προβολή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα. Τα μηνύματα είχαν τρομερή απήχηση και ουσιαστικά έδειξαν τον σεβασμό που έχει η διεθνής κοινότητα σε όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε δύσκολες στιγμές στην ιστορία με θετικό αντίκτυπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης και κατέληξε λέγοντας:

«Οφείλουμε και είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντού στον κόσμο και στον αγώνα των λαών για την προστασία της δημόσιας υγείας, απέναντι στην πανδημία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα