Στ. Γερασιμάτου: Πρώτη φορά πρωθυπουργός δέχτηκε να συναντήσει καθαρίστριες

«Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια φροντίδα και τέτοιο ενδιαφέρον για τις καθαρίστριες» τόνισε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο η Στέλλα Γερασιμάτου, πρώην πρόεδρος σωματείου Καθαριστών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά και τη συνάντηση που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κα Γερασιμάτου στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι εργάζεται ως καθαρίστρια επί 20 χρόνια, και επί 18 έτη ήταν πρόεδρος του σωματείου τους και πρώτη φορά δέχτηκε πρωθυπουργός να συναντήσει τις καθαρίστριες και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί.

Η κα Γερασιμάτου εξήγησε ότι οι καθαρίστριες είχαν να πάρουν αύξηση από το 2008 αντιθέτως υπήρξαν και μειώσεις οι οποίες δεν ήταν δικαιολογημένες. Πήραν αύξηση 10% το 2017 και θα πάρουν άλλο ένα 10% καθαρό χωρίς κρατήσεις εισφορών τώρα. Και αυτό ήταν αίτημα χρόνιο.

Η κα Γερασιμάτου τόνισε ότι «επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη κινδυνεύσαμε με διαθεσιμότητα κάποιες οι οποίες είμαστε αορίστου χρόνου. Επίσης έχει κάνει δήλωση ο ίδιος ότι την καθαριότητα θα την δώσει σε συνεργεία. Ένα σχολείο δεν μπορεί να κρατηθεί με συνεργείο γιατί θέλει την καθαρίστρια όλες τις ώρες. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα. Μπορούν να αρρωστήσουν, να κάνουν μια αταξία, την οποία εσύ πρέπει να καλύψεις». Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συνεχής παρουσία τους.

Πλέον τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αύξηση κατά 10% στους μισθούς των εργαζομένων, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ με τροπολογία που έχει σταλεί ήδη στους δήμους, υποχρεούνται πλέον να υπογράφουν διετείς συμβάσεις και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής προς τις εργαζόμενες.

Σχετικά Νέα