Στ. Αραχωβίτης: Οι πληγέντες παραγωγοί δικαιούνται την ένταξή τους στους πληττόμενους κλάδους

Ένα χρόνο τώρα, με την καθίζηση των εξαγωγών και το κλείσιμο της εστίασης που απορροφούσαν μεγάλο μέρος της παραγωγής πορτοκαλιού, και ενώ οι τιμές βρίσκονται στο ναδίρ, οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση ως πληγέντες από την πανδημία. Ηρθε και η «Μήδεια», ν’ αποτελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής παραγωγής πορτοκαλιών που παραμένει πάνω στα δέντρα απούλητο.

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές των νομών με καλλιέργειες εσπεριδοειδών, της Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης, της Αργολίδας Γ.Γκιόλας, της Ηλείας Δ.Καλαματιανός και της Άρτας Ολγα Γεροβασίλη καθώς και 21 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέσαμε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την στήριξη των πορτοκαλοπαραγωγών που έχουν πληγεί από την πανδημία και δέχθηκαν ένα ακόμη βαρύ χτύπημα από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια».

Οι πληγέντες παραγωγοί δικαιούνται την ένταξή τους στους πληττόμενους κλάδους και την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί..

Σχετικά Νέα