Σπίρτζης: Οι ανακοινώσεις ΝΔ- ΚΙΝΑΛ για Novartis δείχνουν ότι είναι συμπαγές πολιτικό μπλόκ

Τη δέσμευση για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στην Κρήτη, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης 9.84.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μετά τις αλλεπάλληλες θεομηνίες που έχουν πλήξει την περιοχή, το υπουργείο σε συνεννόηση με την περιφέρεια και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών, είναι έτοιμο να συνδράμει με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να συνταχθούν τα τεχνικά δελτία και να βοηθηθούν οι τοπικές αρχές στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι η Κρήτη έχει υποστεί τις επιπτώσεις των σφοδρών βροχοπτώσεων ωστόσο στις ζημιές, όπως είπε, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η κατάσταση των υποδομών στο νησί, λόγω της μη συντήρησης, της μη σωστής χρήσης και λόγω των αυτενεργειών διαφόρων για το πώς συντηρούνται οι υποδομές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η προεκλογική περίοδος αποτρέπει την αποκατάσταση ζημιών, αν δεν κηρυχθεί κάποιος δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πρόσθεσε πως αυτό εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις διαγωνισμών, ενώ διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα συνδράμει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την υπόθεση Novartis και το αν η κυβέρνηση θα διανύσει την προεκλογική περίοδο με το σκάνδαλο αυτό στο προσκήνιο, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι ζήτημα της δικαιοσύνης κι ότι η κυβέρνηση θα πάει στις εκλογές προτάσσοντας άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα έργα που πραγματοποιούνται στην Κρήτη, την οικονομία που πηγαίνει πολύ καλά, τα ελληνικά ομόλογα που έχουν την μικρότερη απόδοση τα τελευταία 15 χρόνια και τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο έχει ακυρωθεί κάθε λόγος για τη ΝΔ να ζητά εκλογές καθώς, μόλις χθες, η ΕΕ άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για μη μείωση του αφορολόγητου.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η κυβέρνηση ενεργεί υπέρ του ελληνικού λαού και όχι υπέρ των συμφερόντων και δίνει αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά. Πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της, χωρίς να κουκουλώνεται τίποτα.

Ο κ. Σπίρτζης ευχήθηκε κανένας πολιτικός να μην έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, αλλά, όπως είπε, αν έχει, δεν θα κουκουλωθεί. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν τέσσερις πρώην υπουργοί και ένας πρώην πρωθυπουργός για τους οποίους η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, ενώ το γεγονός ότι για τους πέντε συνεχίζεται η διερεύνηση, δείχνει πως δεν υπάρχει σκευωρία, ούτε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για τη Novartis δείχνουν ότι πρόκειται για ένα συμπαγές πολιτικό μπλοκ και σχολίασε ότι δεν είναι αποδεκτοί οι ισχυρισμοί ότι όταν η δικαιοσύνη παραπέμπει περιφερειάρχες, μετά από φυσικές καταστροφές είναι καλή και όταν παραπέμπει πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης είναι κακή. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι είναι θεμιτό να γίνεται κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο όταν γίνεται δικαστική έρευνα, πρέπει όλοι να είναι μετρημένοι στο τι λένε, χωρίς να εκτοξεύονται κακές κρίσεις για τη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα