

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών χασίς σημαντικής εκτάσεως, καθώς και στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια, έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες του Σαββάτου (05/09), συνελήφθησαν σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας, σε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις αλλοδαποί μέλη της (41χρονος, 43χρονος και δύο 33χρονοι), για οργάνωση, εποπτεία και καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων χασίς, καθώς και για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Επίσης, συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα, με επακόλουθο τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης και την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προέκυψε πως η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της και δρούσε μεθοδικά, διαμορφώνοντας με επαγγελματική κατάρτιση κατάλληλες υποδομές για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εγκληματική τους δράση.
Ο 41χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος, επόπτευε και έλεγχε την πρόοδο της φυτείας. Συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία των καλλιεργητών με λιπάσματα, εργαλεία κι όλα τα απαραίτητα εφόδια για την κάλυψη όλων των αναγκών της και όσων ήταν εντός της φυτείας καθώς και για την αγορά, προμήθεια, νόθευση και επανασυσκευασία ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης προς περαιτέρω διακίνηση.
Ο 43χρονος και ο 33χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ ο άλλος 33χρονος αλλοδαπός. από κοινού με τα άλλα μέλη του κυκλώματος που αναζητούνται. Ήταν αρμόδιοι για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και για τη φύλαξη της φυτείας διαμένοντας εντός αυτής.
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 950 δενδρύλλια χασίς, ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 525 γραμμαρίων, κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 27 γραμμαρίων, 1.910 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλη για νόθευση ηρωίνης, επτά ζυγαριές, εργαλεία για τη νόθευση κι επανασυσκευασία ηρωίνης (ορθογώνια μεταλλική κατασκευή, ορθογώνιο μεταλλικό καλούπι, μεταλλική πλάκα, δύο μεταλλικές μήτρες, υδραυλικός γρύλος), υλικά κι εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδοτήσεως (λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρας πλάτης, βενζινοκίνητη αντλία νερού, συσκευασίες ενισχυτικού ανθοφορίας και βελτιωτικού καρπού, τσεκούρι, πριόνια, μεταλλικό δρεπάνι κ.α.), υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης εντός της φυτείας, εννέα κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 600 ευρώ.
Από τη μεθοδολογία δράσης τους, τη δυναμικότητα της φυτείας και των προσδοκώμενων ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς (περίπου 500 κιλά), εκτιμάται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ.
Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σχετικά Νέα
Τηλεφώνημα για βόμβα σε σχολείο στον Καρέα
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο ΑΤ Βύρωνα, αναφέροντας ότι θα εκραγεί.
Ελληνικό: Εισαγγελική παρέμβαση για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα – Οι νέες κινήσεις του Ανθρωποκτονιών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους μυστήριους θανάτους της ηλικιωμένης.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.