

Σήμερα πραγματοποιείται η δίκη των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, οι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων μετά τις καταγγελίες του αρχηγού τους Βασίλη Στίγγα περί «Ντον Κορλεόνε» και «Greek Mafia»
Μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, οι “Σπαρτιάτες” θεωρείτο “βιτρίνα” του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και έγκλειστου, Ηλία Κασιδιάρη. Το πιθανότερο βέβαια είναι η δίκη να λάβει αναβολή, καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων βουλευτών αναμένεται να επικαλεστούν κώλυμα των πρόβλημα συνηγόρων τους. Από την άλλη πλευρά, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ένας εκ των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αναμένεται να αρνηθεί την αναβολή και να ζητήσει τη διακοπή ή την επίσπευσή της δίκης.
Επισημαίνεται πως η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων καθίσταται άκρως σημαντική, καθώς και το Εκλογοδικείο (όπου τον περασμένο μήνα ανέβαλε την έκδοση απόφασης σχετικά με την έκπτωση ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα των βουλευτών των Σπαρτιατών) αποφάσισε πως πρέπει πρώτα να εκδικαστεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.
Δίκη των Σπαρτιατών: Οι καταγγελίες και η δικογραφία εις βάρος των βουλευτών
Πολύ πιθανό είναι η συγκεκριμένη υπόθεση να “τραβήξει” χρονικά καθώς θα πρέπει ενδεχομένως να καταστεί αμετάκλητη σε ποινικό επίπεδο. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών παραμένουν στο αξίωμά τους παρά το ότι το κόμμα δεν συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου βάση της δίωξης που τους ασκήθηκε για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία είναι και ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος φέρεται πως υποκινούσε το κόμμα ενώ κατηγορούμενος για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων είναι ένας ακόμη δικηγόρος που συμμετείχε στην επικοινωνία των τότε υποψηφίων βουλευτών με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Η δικογραφία άρχισε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματός του. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άρχισε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κ. Αδειλίνη, η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη.
Με το πέρας της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.