Σπ. Λάππας: Αν δεν ήταν βουλευτής ο Ανδρ. Λοβέρδος, θα είχε ήδη ασκηθεί κακουργηματική δίωξη

Εάν η πλειοψηφία της Βουλής δεν άρει την ασυλία Λοβέρδου, σταματάει η διερεύνηση πιθανών κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες η Εισαγγελία έχει ήδη στοιχεία και αποδείξεις που θα οδηγούσαν στην δίωξη άλλου, απλού πολίτη, σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Το αίτημα της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛΛ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την δωροδοκία, «θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, απλώς για να παράσχει ή όχι την άρση», είπε ο κ. Λάππας, προσδιορίζοντας χρονικά την διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα. «Αν δεν άρει την ασυλία, σταματάει η διαδικασία», όπως ξεκαθάρισε.

«Ο κ. Λοβέρδος κάποια στιγμή είχε πει “δεν θα κρυφτώ πίσω από οποιοδήποτε δικαίωμά μου, ασυλία κτλ.”, αν το κάνει θα τον τιμά … αλλιώς θα υπάρχει πάντα μία σκιά εφ’ όρου της πολιτικής ζωής του», όπως υπογράμμισε. «Η τιμή και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, για τέτοια ζητήματα, έχει φτάσει στο ναδίρ. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την Βουλή, την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για μία ακόμη φορά την ώρα που η Εισαγγελία έχει βρει τόσες και αναγκαίες ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης, να πει η Βουλή σε ένα τόσο σημαντικό θέμα “δεν αίρω την ασυλία” κάποιου», τόνισε ο κ. Λάππας, πρέπει «να αρθεί η ασυλία και να αποφανθεί επί της ουσίας η Δικαιοσύνη εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει αδίκημα».

«Η Δικαιοσύνη για να στέλνει την δικογραφία στη Βουλή και να ζητάει απλώς την άρση ασυλίας, έχει βρει τόσα στοιχεία και αποδείξεις που εάν δεν υπήρχε η βουλευτική ιδιότητα, θα είχε ήδη ασκήσει ποινική δίωξη. Τόσο απλά είναι τα πράγματα», κατέληξε.

Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στην αρχή της συνέντευξης στις θεσμικές παρατυπίες της κυβέρνησης Μητσοτάκης και ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν με την νέα ηγεσία και τις νέες… ιδέες για τον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, «που αρχίζουμε να ανατριχιάζουμε … μετατρέπεται σε ΚΥΠ … θα μπορεί να βάζει τοποτηρητή-πράκτορα σε κάθε δημόσιο οργανισμό, φορέα και υπηρεσία … έχουμε ταχύτατη διολίσθηση, μέσα σε 50 ημέρες, σε έναν αντιθεσμικό, αντιδημοκρατικό ολοκληρωτισμό».

Όταν ο κ. Κοντολέων, εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την ΕΥΠ, έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, συνέχισε ο κ. Λάππας, «φαντάζομαι τι θα μας πει … μάλλον θα είναι μία αποκάλυψη απόψεων, αντιλήψεων και επιχειρηματικών σκέψεων ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε με τις security, τίποτε άλλο … Η αντιπολίτευση υποπτευόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με το βιογραφικό του, ορκιζόταν ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο νόμο και έρχεται και τροποποιεί τον ίδιο νόμο στα προσόντα του υποψήφιου του. Τι να σκεφτούμε; Θα είναι το θέμα των ημερών…».

Σχετικά Νέα