Σούνακ: Μην χρησιμοποιείτε την αποχώρησή μου από τις εκδηλώσεις της D-Day για πολιτικό κέρδος

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, το πρόγραμμα επισκέψεων του είχε καθοριστεί πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

ΟΒρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι η απόφασή του να αποχωρήσει νωρίτερα από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Απόβασης στη Νορμανδία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για πολιτικό όφελος και το πρόγραμμα επισκέψεών του είχε καθοριστεί πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

«Το δρομολόγιο για αυτές τις εκδηλώσεις είχε οριστεί πριν από εβδομάδες, πριν ακόμα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία, άρα δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πολιτικοποιεί κάποιος αυτά τα πράγματα. Τήρησα ως πρωθυπουργός το πρόγραμμα που είχε οριστεί για μένα», δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους».

«Αν το καλοσκεφτώ, ήταν λάθος να μην μείνω παραπάνω και ζήτησα συγγνώμη γι’ αυτό αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πολιτικοποιεί κανείς εν μέσω των τελετών μνήμης για την Ημέρα της Απόβασης. Η προσοχή δικαίως πρέπει να δίδεται στους βετεράνους και την υπηρεσία τους και τη θυσία τους για τη χώρα μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα