

Η Αίγυπτος θεωρεί τη σχέση με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της στρατηγική, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, ο κ. Σούκρι σημείωσε ότι το Κάιρο έχει δείξει την αξιοπιστία του ως αποτελεσματικός εταίρος.
«Αναμένουμε το Συμβούλιο Σύνδεσης και τη συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών αύριο για να συνεχίσουμε τον διάλογο σε βάθος αναφορικά με τις διμερείς μας σχέσεις, σχετικά με τις συνθήκες στην περιοχή μας και γενικά τις παγκόσμιες συνθήκες» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου.
Επίσης, τόνισε ότι οι συνέπειες τις οποίες αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία είναι πολύ σκληρές και η Αίγυπτος σηκώνει μεγάλο βάρος και μπορεί να το αντιμετωπίσει «μόνο μέσω της φιλίας και της στήριξης των φίλων» της. Ο Σάμεχ Σούκρι χαρακτήρισε την Αίγυπτο «παραγωγικό εταίρο» όσον αφορά την ενέργεια και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και εστίασε στην «ικανότητά της να παρέχει ενέργεια με αξιοπιστία».
«Σημαντικός είναι επίσης ο συντονισμός μας και το ό,τι υπάρχει κοινή κατανόηση σε πολλά από τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινής ανησυχίας» σημείωσε ο κ. Σούκρι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ΕΕ και Αίγυπτος μέσα από «κοινές προσπάθειες» μπορούν να αντιμετωπίσουν «τις προκλήσεις με τρόπο πιο αποτελεσματικό».
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “πολύ κοντά” σε μια συμφωνία με το Ιράν για το.
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει εθελουσίως τον μισθό του κατά 25%
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ θα μειώσει εθελουσίως το μισθό του κατά 25%,.
Η Νότια Κορέα λέει πως οι ΗΠΑ και η Κίνα διεξάγουν διμερείς συνομιλίες
Το υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ.
ΥΠΕΞ της Λετονίας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μόσχα επιθυμεί την ειρήνη
Η υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Μπάιμπα Μπράζε δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως.