

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 από το τέλη του περασμένου έτους.
Η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της Covid-19, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια μείωση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η χώρα μέτρησε σήμερα 7.706 νέες μολύνσεις COVID-19, τον υψηλότερο αριθμό από τις 30 Δεκεμβρίου.
«Δυστυχώς, η αρνητική τάση στις μολύνσεις συνεχίζεται, όπως και σε πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη τώρα», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.
Τα νέα στελέχη του ιού, ειδικά εκείνο που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συμβάλλουν στο νέο κύμα κρουσμάτων, όμως οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι μελέτες δείχνουν ότι η συμμόρφωση προς τους κανόνες και τις συστάσεις ελαττώνεται.
Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε, επίσης, 16 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό να ανέρχεται σε 13.373. Σύμφωνα με την Αρχή Υγείας της χώρας, οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο προς το παρόν, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι μεγάλο ποσοστό των πιο ευάλωτων ομάδων έχει εμβολιαστεί.
«Έχουμε πετύχει μια καλή κάλυψη στους εμβολιασμούς, στις σημαντικότερες ομάδες της κοινωνίας. Μεταξύ των τροφίμων σε οίκους ευγηρίας, μπορούμε να δούμε ότι το 93% έχει λάβει μία δόση και το 87% έχει κάνει δύο δόσεις», σημείωσε ο Τέγκνελ.
Η Σουηδία, εξάλλου, γνωστοποίησε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα επαναλάβει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών, έπειτα από την αναβολή της χρήσης του την περασμένη εβδομάδα λόγω των αναφορών για περιστατικά δημιουργίας θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.
Σχετικά Νέα
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.
ΗΠΑ: Δικαστής έκρινε ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να επικαλείται νόμο του 18ου αιώνα για την απέλαση μεταναστών
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επικαλεστεί νόμο του 18ου αιώνα.
ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για τις εκτεταμένες απελάσεις μεταναστών στις ΗΠΑ
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την Τρίτη την.