

Η 16χρονη Σουηδέζα βρέθηκε έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο μαζί με άλλους νεαρούς ακτιβιστές και ζήτησαν από τους πολιτικούς «να προσπαθήσουν περισσότερο» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής
Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη του τριμήνου στη Σουηδία, οι νεαροί ακτιβιστές παρουσίασαν έναν έλεγχο βαθμών προς τους πολιτικούς στους οποίους έβαλαν «κάτω από τη βάση» στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις Συνόδους του ΟΗΕ, που διεξήχθησαν την τελευταία δεκαετία. Οι συστάσεις στον έλεγχο ήταν: «Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο!».
Η 16χρονη Σουηδέζα, που ξεκίνησε να διαδηλώνει μονάχη της έξω από το κοινοβούλιο της χώρας της τον Αύγουστο του 2018, επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ, ενώ εκφωνούσαν ομιλίες άλλοι ακτιβιστές.
«Θα τους έβαζα βαθμό κάτω από τη βάση. Ξέρω ότι προσπάθησαν, όμως δεν προσπάθησαν αρκετά» είπε στο Ρόιτερς η 18χρονη ακτιβίστρια Ιζαμπέλ Άξελσον, αναφερόμενη στις φετινές προσπάθειες των πολιτικών στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «Παρασκευές για το Μέλλον», εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες άφηναν τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή για να υποστηρίξουν το αίτημα της 16χρονης Σουηδέζας να αναληφθεί επειγόντως δράση από τις κυβερνήσεις για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Σχετικά Νέα
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.
Πιστόριους: Προειδοποιεί για επιστροφή της υποχρεωτικής θητείας, εάν δεν επαρκούν οι εθελοντές
ΗΓερμανία ενδέχεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εφόσον ο αριθμός των εθελοντών που.
Τουρκία: Ζητά κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη χωρίς χρονοτριβή
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός «χωρίς χρονοτριβή» στη Λιβύη έκανε την Τετάρτη (14/05) η.