

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Σουηδία παραμένει υψηλό, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας.
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής κατά της Σουηδίας παρεμένει στο επίπεδο 4 στην κλίμακα των 5 βαθμών, στο οποίο αυξήθηκε πέρυσι.
“Η εικόνα που δημιουργείται της Σουηδίας ως μια χώρα εχθρική προς το Ισλάμ έχει συμβάλει πολύ στην αυξημένη τρομοκρατική απειλή από τον βίαιο ισλαμισμό”, αναφέρεται.
Προστίθεται ότι η ετήσια αξιολόγησή της έδειξε ότι η Σουηδία παραμένει πρωταρχικός στόχος.
“Η απειλή προέρχεται τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από οργανώσεις που μπορούν να ελέγχονται από άτομα από το εξωτερικό”.
Η Σουηδία αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή τον Αύγουστο του 2023 μετά την πυρπόληση αντιτύπων του Κορανίου από άτομα στη χώρα που προκάλεσε την έντονη καταδίκη από πολλές πλευρές του ισλαμικού κόσμου και απειλές από τζιχαντιστές.
Τον Οκτώβριο, δύο Σουηδοί που φορούσαν μπλούζες της εθνικής ποδοσφαίρου της Σουηδίας πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στις Βρυξέλλες και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο κίνητρο ήταν η εθνικότητά τους.
Σχετικά Νέα
Ο Όρμπαν «βλέπει» διμερή συμφωνία Ουγγαρίας – ΗΠΑ εντός εξαμήνου
Η Ουγγαρία αναμένει να υπογράψει μια επιχειρηματική συμφωνία με τις ΗΠΑ σε έξι μήνες.
Ουκρανία: Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο και το Σούμι
Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων τη νύχτα.
FT: Η Κίνα σταματά να αγοράζει LNG από τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, την Παρασκευή, η Κίνα «παγώνει εντελώς» την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από.
Ιαπωνία: Οδηγός λεωφορείου έκλεψε €6 κι έχασε €73.000 από τη σύνταξή του
Ένας οδηγός λεωφορείου στην Ιαπωνία, με 29 χρόνια προϋπηρεσίας, έχασε το εφάπαξ ποσό της.