

«Πλήγμα» στο κρατικό μονοπώλιο στη λιανική πώληση αλκοόλ φέρει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Σουηδία, με μια απόφαση που ανοίγει τον δρόμο σε ξένους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να πωλούν ποτά στη σκανδιναβική χώρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η δικαστική απόφαση επιτρέπει στη δανέζικη εταιρεία Winefinder να εμπορεύεται τα προϊόντα της στη Σουηδία, απορρίπτοντας τις καταγγαλίες της Systembolaget – η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να πωλεί αλκοολούχα ποτά στη Σουηδία από την ίδρυσή της, το 1955.
Η Winefinder πωλεί το κρασί της online, πραγματοποιώντας παραδόσεις κατ’ οίκον σε καταναλωτές στη Σουηδία. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, αυτές οι αγορές πρέπει να θεωρηθούν ως νόμιμη ιδιωτική εισαγωγή αλκοόλ, σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακράς νομικής διαδικασίας κατά της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Σουηδία πριν από 16 χρόνια.
Αν και το σουηδικό σύστημα για τον περιορισμό της πώλησης αλκοολούχων ποτών έχει ευρεία δημόσια και πολιτική αποδοχή, έχει αντιμετωπίσει αρκετές νομικές προκλήσεις από τότε που η σκανδιναβική χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1995.
Ειδικότερα, η προσχώρηση στην ΕΕ τερμάτισε το μονοπώλιο της Systembolaget στην πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια, ενώ το 2003 ακολούθησε η άρση της απαγόρευσης της διαφήμισης κρασιού και μπύρας.
Τα κόμματα που απαρτίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού έχουν επίσης ταχθεί υπέρ του να επιτραπεί σε παραγωγούς μικρής κλίμακας να πωλούν τα ποτά τους σε εγκαταστάσεις παραγωγής.
Η τελευταία δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για τις εταιρείες λιανικής που πωλούν τα προϊόντα τους online να δραστηριοποιηθούν λοιπόν στη μεγαλύτερη σκανδιναβική χώρα 10 εκατ. κατοίκων.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.