

Χιλιάδες άνθρωποι στη νότια Ολλανδία καλούνται από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες, καθώς οι ποταμοί της περιοχής βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερχείλισης.
Πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος του ποταμού Μεύση, στην επαρχία Λίμπουργκ, προέτρεψαν του κατοίκους τους να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλημμυρήσουν τα σπίτια τους εντός των επόμενων ωρών.
Η στάθμη των υδάτων στον Μεύση και τον Ρουρ έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, ξεπερνώντας εκείνη που οδήγησε στις μεγάλες πλημμύρες του 1993 και του 1995.
Στο Φάλκενμπουργκ, στο νότιο άκρο του Λίμπουργκ, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και τη Γερμανία, τα νερά έχουν ήδη περικυκλώσει το κέντρο της πόλης. Τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε. Σε πλάνα που τραβήχθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται ένας ποταμός λάσπης να περνά ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα επισκέφθηκαν το Φάλκενμπουργκ απόψε, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους κατοίκους.
Σε όλη την περιοχή έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και εκατοντάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα και η κατάσταση στην Ολλανδία θεωρείται λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με τη γειτονική Γερμανία όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι αγνοούνται.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.