

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ το Σάββατο, συζητώντας τις εξελίξεις στη Συρία και την ειρηνευτική διαδικασία της Αστάνα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στη σκιά της προέλασης των τζιχαντιστών ανταρτών στο συριακό έδαφος.
«Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας σε σχέση με τη στρατιωτική κλιμάκωση στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός κοινών ενεργειών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.
Ο Φιντάν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι το Σάββατο για να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο, ανέφεραν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επικοινώνησε και με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αρακτσί, με Μόσχα και Τεχεράνη να δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τη Δαμασκό στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ανταρτών. Ο Αρακτσί υποστήριξε ότι οι επιθέσεις των ανταρτών είναι μέρος αμερικανοϊσραηλινού σχεδίου αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.