Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη από την κακοκαιρία που την «σφυροκοπά» από χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν που πνέουν στο νησί ανάγκασαν δύο πτήσεις από Αθήνα να επιστρέψουν στη βάση τους, καθώς δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο Ηράκλειο, ενώ σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι.

Πολλές δυσκολίες έχουν αντιμετωπίσει οι κάτοικοι στα Χανιά, με το οδικό δίκτυο να δοκιμάζεται από τις ισχυρές βροχές και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση του αυτοσχέδιου γεφυρώματος-περάσματος στον Κερίτη.

Λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο – Λύκειο του Αλικιανού.

Σχετικά Νέα