“Σωσίβιο” στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων BlockFi και Voyager από τον Bankman-Fried της FTX

Την ώρα που καμία κεντρική τράπεζα δεν φαίνεται διατεθειμένη να συνδράμει τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων που βυθίζονται στη δίνη του πρόσφατου sell-off στον κλάδο, ορισμένες από αυτές αναζητούν “χείρα βοηθείας” στους αντιπάλους τους.

Και ο δισεκατομμυριούχος Sam Bankman-Fried, επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κλάδου, ανταποκρίνεται, προσφέροντας “σωσίβιο” σε δύο εταιρείες μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Πρόκειται για την τραπεζική πλατφόρμα BlockFi και την χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital.

Η FTX του Bankman-Fried γνωστοποίησε την Τρίτη ότι συμφώνησε να παράσχει στην BlockFi μια ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή ύψους 250 εκατ. δολαρίων, η οποία σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο θα βοηθήσει την BlockFi “να κινηθεί από θέση ισχύος”.

“Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το καθήκον μας να προστατεύσουμε το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τους πελάτες του”, έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της FTX.

Η είδηση έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της BlockFi, νωρίτερα τον Ιούνιο, ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού της.

Η BlockFi δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα στην κρούση από το CNBC.

Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, η Voyager Digital γνωστοποίησε ότι η Alameda Research, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων του Bankman-Fried, θα της παράσχει χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει μια πιστωτική γραμμή 200 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και stablecoins, καθώς και από μια ξεχωριστή ανακυκλούμενη διευκολυντική πιστωτική γραμμή 15.000 bitcoin, αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Η “βουτιά” των ψηφιακών νομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα πολλές εταιρείες του κλάδου των κρυπτονομισμάτων να αντιμετωπίζουν σήμερα οικονομικά προβλήματα.

Ο Bankman-Fried είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Το δε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ίδρυσε, το FTX, αποτιμήθηκε στα 32 δισ. δολάρια στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα