

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα το συντομότερο δυνατό.
«Τώρα που οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τον κορωνοϊό και επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, το επόμενο πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν γι’ αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα γρήγορο αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.
«Κατά συνέπεια, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή μπυραρίες χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.
Ο Σολτς αιτιολόγησε την άποψή του για χορήγηση προνομίων στους εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι «οι περιορισμοί του κορονοϊού παρενέβησαν βαθιά στα δικαιώματα των πολιτών. Τέτοιες βαθιές παρεμβάσεις στα δικαιώματα του ατόμου δικαιολογούνται εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούμε με τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο θα ανακτούμε τη συνήθη καθημερινή μας ζωή σιγά σιγά», τόνισε ο αντικαγκελάριος.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.