Σολτς: Σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

«Υπόθεση γενεών» χαρακτήρισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ για την Ουκρανία, στο Βερολίνο.

Όπως τόνισε παράλληλα, θα απαιτηθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» του 21ου αιώνα», με γνώμονα την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν ανοικοδομήσουμε την Ουκρανία, τότε το κάνουμε έχοντας κατά νου τον στόχο της Ουκρανίας να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ» σημείωσε ο Σολτς. Πρόσθεσε πως οι υποδομές συγκοινωνιών και μεταφορών πρέπει να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η χώρα να μπορεί να συνδεθεί εύκολα με την Ε.Ε. «Η προοπτική ένταξης θα πρέπει επίσης να εκληφθεί ως μήνυμα προς τους ιδιώτες επενδυτές» ανέφερε.

«Όποιος επενδύει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σήμερα επενδύει σε ένα μελλοντικό κράτος μέλος της ΕΕ που θα είναι μέρος της νομικής μας κοινότητας και της εσωτερικής μας αγοράς», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

Το οικονομικό φόρουμ για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, προηγήθηκε της διεθνούς διάσκεψης εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιείται αύριο στη γερμανική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του καγκελάριου Σολτς και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Από την αυριανή Διάσκεψη αναμένεται να δοθούν οι πρώτες ολοκληρωμένες προτάσεις σχετικά με ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ουκρανία – με βάση το μοντέλο του σχεδίου των ΗΠΑ για την κατεστραμμένη Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα