Σολτς: Να εμβαθύνουμε την σχέση μας με την Σαουδική Αραβία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το Σάββατο μετά από συνάντηση που είχε με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι θέλει να εμβαθύνει την ενεργειακή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σολτς ανέφερε ότι η συνεργασία θα πρέπει να υπερβεί τα ορυκτά καύσιμα και να συμπεριλάβει το υδρογόνο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Γερμανία, μέχρι πρόσφατα σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη Ρωσία για φυσικό αέριο, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Σολτς, σε ένα διήμερο ταξίδι στον Κόλπο, είπε ότι αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα σε συνομιλίες με τον πρίγκιπα.

«Μπορείτε να υποθέσετε ότι δεν έμεινε τίποτα ανείπωτο», τόνισε όταν ρωτήθηκε αν είχε συζητήσει και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και άσκησε πίεση στον de facto ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας.

Μια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε πριν από ένα χρόνο ανέφερε ότι ο πρίγκιπας είχε εγκρίνει την επιχείρηση για τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Κασόγκι, αλλά η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα