Σολτς: Η Γερμανία θα κάνει “τα πάντα” για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης

Η Γερμανία θα επιμείνει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να στηριχθεί σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν καταργηθεί σταδιακά για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής έλλειψης που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

“Το γεγονός ότι πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουμε προσωρινά κάποιες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της βίαιης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πικρό”, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. “Αλλά είναι μόνο για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”.

“Επειδή μόλις τώρα ξεκινάμε και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση”, είπε ο Σολτς, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα προχωρήσει με το σχέδιό της για την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική, η βιομάζα, η ηλιακή ενέργεια και η παραγωγή υδρογόνου, ώστε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2045.

Η ενεργειακή κρίση έχει ωθήσει τη Γερμανία να καθυστερήσει την απόσυρση ενός αριθμού σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα και πετρέλαιο, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε περίπου 10 γιγαβάτ εγκατεστημένης παραγωγικής ικανότητας, μια κίνηση που σύμφωνα με τον ερευνητή ICIS θα αυξήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ενέργειας κατά 20% το επόμενο έτος και κατά 17% το 2024.

Ο Σολτς κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι χρησιμοποιεί τις παραδόσεις φυσικού αερίου ως πολιτικό όπλο μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα