Σολτς: Η χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία δεν είναι αποδεκτή

Η χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία δεν είναι αποδεκτή από κανέναν, τονίζει ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. Στο εσωτερικό μέτωπο η εικόνα στις δημοσκοπήσεις είναι κακή, για αυτό ο καγκελάριος πατάει γκάζι στη μεταρρυθμιστική πορεία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι «έγινε εκ νέου πολύ καθαρό τι σημαίνει αυτός ο επιθετικός πόλεμος. Η παραβίαση της ακεραιότητας και κυριαρχίας μιας χώρας, όπως η Ουκρανία, δεν συνάδει με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Εκ νέου τονίστηκε ότι η χρήση ατομικών όπλων, ειδικά σε αυτόν τον πόλεμο, δεν είναι αποδεκτή και όλοι προειδοποιούν για αυτήν».

Η συνεργασία είναι για τον Σολτς «έννοια-κλειδί σε έναν πολυπολικό κόσμο και στη μάχη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής τις επόμενες δεκαετίες».

Δυσκολίες συνεργασίας βιώνει και στο εσωτερικό μέτωπο με την τρικομματική κυβέρνησή του, που δίνει κακή εικόνα, μολονότι στο μισό της θητείας υλοποίησε ή δρομολόγησε τα 2/3 του κυβερνητικού προγράμματος. Η Γερμανία μετασχηματίζεται, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Αυτήν την ταχύτητα πρότεινα να υλοποιήσουμε σε ένα μεγάλο “Σύμφωνο-Γερμανία” μαζί με τα 16 κρατίδια και ευχαρίστως με την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», κατέληξε.