

Κατά τη χθεσινή (17.11.2023), “σκανδαλώδη” -όπως χαρακτηρίστηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ- συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με την ερώτηση που του έκανε Γερμανός δημοσιογράφος για τα Eurofigter και την Χαμάς.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πώς μπορεί να αποκαλεί “απελευθερωτικό κίνημα μια οργάνωση που σχεδόν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ την χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση. Μήπως οδηγείτε σε επικίνδυνα επίπεδα της σχέσεις Γερμανίας – Toυρκίας; Μήπως οδηγείτε και σε επικίνδυνα σημεία τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία;”.
Σε σχέση με τα Eurofigter ο Ερντογάν ρωτήθηκε: “Επίσης για την Τουρκία υπάρχει αίτημα για 40 Eurofigter. Εσείς πιστεύετε πως αυτό θα το δεχθεί η Γερμανία;”.
Τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος απάντησε πως “η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα του ΝΑΤΟ. Είναι στους πρώτους πέντε. Εσείς μιλάτε για εκατοντάδες νεκρούς, εγώ όμως σου λέω πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους! Τους σκότωσε; Nαι, τους σκότωσε. Κατέστρεψε τα νοσοκομεία; Nαι, το έκανε. Έπληξε τόπους λατρείας; Nαι. Έπληξε εκκλησίες; Nαι. Εγώ ως μουσουλμάνος είμαι ενοχλημένος από αυτό. Εσύ ως χριστιανός δεν ενοχλείσαι από τα χτυπήματα που δέχονται αυτές οι εκκλησίες; Nα πάρετε θέση και απέναντι σε αυτά!».
Όσον αφορά στα Eurofighter, o Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει σημασία είτε δώσει είτε δεν δώσει Γερμανία μαχητικά αεροσκάφη ή όχι. Μόνο η Γερμανία παράγει μαχητικά; Μπορούμε να εργαστούμε και να προμηθευτούμε μαχητικά από αλλού. Η Τουρκία είναι μια πρωτοπόρος χώρα στον τομέα παραγωγής των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών. Ως δημοσιογράφος μη μας απειλείτε με αυτό! Οι ερωτήσεις που θα μας κάνετε να είναι ενσυνείδητες, ανθρωπιστικές έτσι ώστε κι εμείς να σας απαντήσουμε με αυτόν τον τρόπο».
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Πρόταση Πούτιν για συνάντηση με Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη – «Πρώτα η κατάπαυση του πυρός», λέει ο Ουκρανός Πρόεδρος
Με τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης που είχε εξαγγείλει για την ημέρα της νίκης.
Βρετανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους
Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα το περίγραμμα των σχεδίων της για τον περιορισμό της.
ΗΠΑ: Η Κίνα είναι «πρόθυμη» για τον επαναπροσδιορισμό των διμερών εμπορικών σχέσεων
Το Πεκίνο είναι πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ με.
ΗΠΑ και Ιράν συζήτησαν «τεχνικά στοιχεία» γύρω από μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ είχε σήμερα έναν.