Σολτς: Δεν είναι από κανέναν αποδεκτή η χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία

Δεν είναι από κανέναν αποδεκτή η χρήση ατομικών όπλων στην Ουκρανία. Αυτό τόνισε –μεταξύ άλλων– ο Όλαφ Σολτς απευθυνόμενος στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο τη στιγμή που η εικόνα των δημοσκοπήσεων είναι κακή στο εσωτερικό μέτωπο· γι’ αυτό ο καγκελάριος πατάει γκάζι στη μεταρρυθμιστική πορεία της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Σολτς, χωρίς το «πειρατικό μάτι» λόγω τραυματισμού του, όπως είπε λίγο πριν τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και μετά τη σύνοδο της ομάδας G20 στο Νέο Δελχί, με πενιχρά αποτελέσματα. Σημαντικές για τον Σολτς ήταν οι αποφάσεις για τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Έγινε εκ νέου πολύ καθαρό τι σημαίνει αυτός ο επιθετικός πόλεμος. Η παραβίαση της ακεραιότητας και κυριαρχίας μιας χώρας, όπως η Ουκρανία, δεν συνάδει με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Εκ νέου τονίστηκε ότι η χρήση ατομικών όπλων, ειδικά σε αυτόν τον πόλεμο, δεν είναι αποδεκτή και όλοι προειδοποιούν για αυτήν», δήλωσε.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, η συνεργασία είναι για τον Σολτς έννοια-κλειδί σε έναν πολυπολικό κόσμο και στη μάχη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής τις επόμενες δεκαετίες.

Δυσκολίες συνεργασίας βιώνει και στο εσωτερικό μέτωπο με την τρικομματική κυβέρνησή του, που δίνει κακή εικόνα, μολονότι στο μισό της θητείας υλοποίησε ή δρομολόγησε τα 2/3 του κυβερνητικού προγράμματος. Η Γερμανία μετασχηματίζεται, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Αυτήν την ταχύτητα πρότεινα να υλοποιήσουμε σε ένα μεγάλο “Σύμφωνο-Γερμανία” μαζί με τα 16 κρατίδια και ευχαρίστως με την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα