Σοκαριστικές εικόνες δείχνουν αποσκελετωμένο ελέφαντα μετά από παρέλαση στη Σρι Λανκα

Οι φωτογραφίες σοκάρουν. Ο εικονιζόμενος ελέφαντας είναι 70 ετών και έχει χάσει δεκάδες κιλά, καθώς αναγκάζεται να δουλεύει για την παρέλαση της Σρι Λάνκα.

Η Τικίρι είναι μία από τους 60 ελέφαντες που συμμετέχουν καταναγκαστικά στο φεστιβάλ Perahera της Σρι Λανκα. Σε αυτό, η Τικίρι αναγκάζεται να δουλεύει δέκα συνεχόμενα βράδια φορώντας κουστούμι, μάσκα και λαμπερά φωτάκια.

Όταν όμως βγάλει το κουστούμι, αυτό που φαίνεται είναι ένα αποσκελετωμένο, ταλαιπωρημένο σώμα.

Shreyan Laha@Laha_Outbreaks

A starving elephant is the hardest thing you can watch. This is Tikiri, a 70 year old female elephant who was paraded in such circumstances till she collapsed.

P.C. Save Elephant Foundation (FB page)

Προβολή εικόνας στο Twitter

«Περπατάει πολλά χιλιόμετρα κάθε βράδυ, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ευλογημένοι κατά τη διάρκεια της τελετής. Κανείς δεν βλέπει το οστεώδες σώμα της ή την εξασθενημένη κατάστασή της, εξαιτίας της φορεσιάς της.», αναφέρει η ιδρύτρια του ιδρύματος Λεκ Τσάιλερτ. «Κανείς δεν βλέπει τα δάκρυα στα μάτια της, τραυματισμένα από τα λαμπερά φώτα που κοσμούν τη μάσκα της, κανείς δεν βλέπει τη δυσκολία της να περπατήσει, καθώς τα πόδια της δεν αντέχουν άλλο», συμπληρώνει.

SAVE ELEPHANT FOUNDATION / LEK CHAILERT

«Όλοι έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε κάπου και να συμμετέχουμε σε τελετές, εφόσον δεν βλάπτουν τους άλλους.  Πώς μπορούμε να το ονομάσουμε ως ευλογία, ή κάτι άγιο, αν υποφέρουν ζωές;», καταλήγει η Λεκ.

Πηγή: Evening Standard 

Σχετικά Νέα