Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνουν τα αίτια της συντριβής -Τσακαλώτος: Ως την Τρίτη συνεδριάζουν τα όργανα

Η ιστορική νίκη της ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά (40,8%, έναντι μόλις 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ) σόκαρε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, που δεν ανέμεναν τέτοια κατάρρευση στα ποσοστά τους.

Το αποτέλεσμα, όπως ήταν ευνόητο, δρομολόγησε συνθήκες εσωστρέφειες.

Οι πρώτες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς και άλλοι, ήταν ενδεικτικές, καθώς μιλούσαν για αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του χώρου, ενώ ο Ν. Μωραΐτης ανήρτησε στο twitter: «Τσίπρας τέλος. Δεν μπορεί να σταθεί».

Το θέμα των άμεσων αλλαγών στο κόμμα έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του από την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα, ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος, ωστόσο, δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς, δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη», τόνισε.

Τσακαλώτος: Τη Δευτέρα ή την Τρίτη συνεδριάζουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτοςε εκτίμησε ότι είτε αύριο είτε μεθαύριο θα συνεδριάσουν τα όργανα, πιθανότατα η Πολιτική Γραμματεία, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις. Για το εάν, δηλαδή, θα πάρει τη διερευνητική εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την αλλαγή στρατηγικής για τις δεύτερες κάλπες. Ωστόσο, φανερά εκνευρισμένος, αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα