Σοκ στο δήμο Λαγκαδά: Τέσσερις αντιδήμαρχοι θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Λαγκαδά. καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταχματζίδη τέσσερις αντιδήμαρχοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, θετικοί στον κορονοϊό είναι και δυο ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, ενώ σύμφωνα με το makthes.gr, xθες στον δήμο πραγματοποιήθηκαν 160 τεστ στους υπαλλήλους και εννέα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ τις περασμένες ημέρες διαγνώστηκαν άλλοι πέντε υπάλληλοι θετικοί.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κεντρικής Μακεδονίας που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο κ. Ταχματζίδης έκανε έκκληση να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που πλήττονται από τον νέο κορονοϊό -και ιδίως η καθαριότητα.

Όπως είπε, το ποσοστό του προσωπικού που νοσεί είναι μεγάλο και αφήνει τις υπηρεσίες “τραυματισμένες”. Ο κ. Ταχματζίδης ζήτησε από την ΠΕΔΚΜ να απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να προχωρήσουν συμβάσεις με ιδιώτες για προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, τομέα κατεξοχήν επιβαρυμένο λόγω πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση κάνοντας λόγο για υπηρεσίες που πράγματι δέχονται βαρύτατο πλήγμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα