Σοϊλού: «Αν δεν είχαμε συλλάβει τους δράστες, θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη δράστις της επίθεσης θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα και ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ.

Έτσι οι Τούρκοι, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε νέα προκλητικά αφηγήματα, όπως το τελευταίο, ότι οι «αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί, θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών, προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Παράλληλα, ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη εδώ και έξι χρόνια». Όπως υποστήριξε, δε, έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα