

Την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα δείχνουν ότι η επίλυση του ζητήματα της απεργίας πείνας του κρατούμενου εναπόκειται στην Πολιτεία έκανε ο συνήγορός του Θέμης Σοφός.
Ο κ. Σοφός σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, που αποφάνθηκε αρνητικά στο αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον».
Προσέθεσε, δε, ότι ως δικηγόρος έκανε «ανιδιοτελώς» το χρέος του για την αποκλιμάκωση «μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται το μέσον μιας κρίσης, ενώ αποτελεί κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τόνισε ότι «ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».
Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Σοφός υπογράμμισε:
«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας.
Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απορριπτική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διά των συνηγόρων του, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σχετικά Νέα
Ελληνικό: Εισαγγελική παρέμβαση για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα – Οι νέες κινήσεις του Ανθρωποκτονιών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους μυστήριους θανάτους της ηλικιωμένης.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.