

Κορυφώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων στη Σλοβενία, λίγο πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας να δίνουν προβάδισμα στο κοινό ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) και του Λαϊκού Κόμματος (SLS), έναντι του κυβερνώντος κόμματος Marjan Sarec List (LMS).
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η συμμαχία των SDS και SLS θα μπορούσε να πάρει δύο με τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SD) μία έως δύο.
Οι υπόλοιπες έδρες (στο σύνολο των οκτώ εδρών) θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μάχη – έκπληξη μεταξύ των κομμάτων Νέα Σλοβενία (NSi), του Κόμματος των Συνταξιούχων (DeSUS) και του κόμματος της Αλένκα Μπράτουσεκ με την επωνυμία “Συμμαχία της Αλένκα Μπράτουσεκ”,(SAB). Το Εθνικό Κόμμα (SNS) θεωρεί ότι έχει και μια πιθανότητα να εκλέξει τον πρώτο ευρωσκεπτικιστή βουλευτή της Σλοβενίας.
Η εκστρατεία των κομμάτων ήταν δυναμική, αν και όχι υπερβολική. Στην ατζέντα τους αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παράνομη μετανάστευση, οι σχέσεις της Σλοβενίας με γειτονικές της χώρες, τα οφέλη που προσφέρει στη Σλοβενία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως με τη μορφή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων σε έργα στρατηγικής προτεραιότητας.
ΑΜΠΕ,STA
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.