

Η Σλοβακία κατέγραψε 3.480 νέα κρούσματα COVID-19 στις 19 Οκτωβρίου, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που υπουργείου Υγείας.
Η Σλοβακία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μόλις πάνω από τον μισό ενήλικο πληθυσμό να είναι πλήρως ανοσοποιημένο στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων. Αυτό έχει συμβάλει σε ταχύτερη αύξηση των μολύνσεων απ’ ό,τι σε ορισμένες γειτονικές χώρες και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο.
Από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν με τεστ PCR χθες, το 71% των πολιτών ήταν ανεμβολίαστοι, ανακοίνωσε το υπουργείο. Ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο –φθάνοντας τους 1.040, συμπεριλαμβανομένων 133 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η Σλοβακία και άλλες χώρες στην κεντρική Ευρώπη ετοιμάζονται για νέο κύμα της πανδημίας και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αυξήσουν τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επίσης παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο σε χώρες όπως η Ρουμανία όπου τα νοσοκομεία είναι υπό πίεση.
Στη γειτονική Τσεχία, που έχει πληθυσμό διπλάσιο της Σλοβακίας και υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πάνω από 3.000 νέα κρούσματα COVID-19 χθες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..