Σκυλακάκης: Η χρονική συγκυρία είναι μοναδική για να ανατρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε πως είναι μοναδική η χρονική συγκυρία προκειμένου να επιστρέψουν οι Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

«Πρέπει να ανατρέψουμε το brain drain (σ.σ. τη φυγή νέων με επαγγελματικά προσόντα στο εξωτερικό). Η χρονική συγκυρία είναι μοναδική για να επιστρέψουν στη χώρα οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKAI, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι «οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες μηδενίζουμε για έξι μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, εκτός από το γεγονός ότι δίνουν κάποια χρήματα επιπλέον σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, παρέχουν παράλληλα ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να ξαναξεκινήσει η οικονομία και να επιστρέψει κόσμος που είχε φύγει τα προηγούμενα χρόνια, στη χώρα μας ».

Όπως δήλωσε με νόημα, «είμαστε υποχρεωμένοι να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη. Θέτουμε ως προτεραιότητα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αν δημιουργήσουμε πλούτο θα μπορέσουμε να τον μοιράσουμε ισότιμα σε όλους».

Σχετικά Νέα