Σκρέκας: Νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης το φθινόπωρο

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για επιχειρήσεις πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μαζί με τη μόχλευση, τα συνολικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε από το Βόλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας ως επίσημος καλεσμένος της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «επιστρέφουμε το 60% του υπερβολικού κόστους της ενέργειας και βάζουμε ένα πραγματικό πλαφόν ώστε το κόστος της ενέργειας να έχει ένα όριο. Παράλληλα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που επιδοτεί απευθείας επιχειρήσεις. Δεν λύνεται βεβαίως το πρόβλημα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Το επόμενο 12μηνο θα διαθέσουμε σχεδόν 6 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η Ελλάδα έχει δαπανήσει έως τώρα 3,6% του ΑΕΠ και είμαστε η μόνη χώρα που δαπανήσαμε ένα τέτοιο ποσό για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Αυτά όμως», συμπλήρωσε, «δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι μία ενεργειακή στρατηγική με προβλεψιμότητα. Θα σας πω μόνο ότι σχεδιάζουμε να λύσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πολύ σύντομα θα φέρουμε νομοσχέδιο όπου ο ΔΕΔΔΗΕ θα δίνει άδεια και σε μεμονωμένα νοικοκυριά, σε αγρότες και σε μικρούς επιχειρηματίες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ενέργεια μέχρι και 10 κιλοβάτ, με μία απλή γνωστοποίηση στον ΔΕΔΔΗΕ».

«Η πατρίδα μας για να είναι ισχυρή χρειάζεται μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση και πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλύτερα από πολύ πιο ανεπτυγμένες και ισχυρές δυτικές χώρες. Αυτήν την πορεία μπορούμε να τη συνεχίσουμε και θα είμαστε δίπλα σας για να προχωράμε χέρι-χέρι ώστε να δίνουμε λύσεις», υπογράμμισε ο κύριος Σκρέκας.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ όπου νέος πρόεδρος εξελέγη ο Θανάσης Συριανός από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ).

Κατά την επίσκεψη του στον Βόλο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα