Π. Σκουρλέτης για Κασσελάκη: Να μην τα βάζουμε όλα στο μίξερ χάριν της επικοινωνίας

Ηυποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύννομη με το καταστατικό και τα προβλεπόμενα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, όμως -πρόσθεσε ο ίδιος- θα μπορούσε να πει κανείς ότι «μπάζει» το καταστατικό, όχι μόνο για τον κ. Κασσελάκη, αλλά γενικά, γιατί προβλέπει ότι κάποιος που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος.

Ένας υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος θα πρέπει να αποδέχεται ένα πρόγραμμα ιδεολογικό και αξιακό, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς εάν το βίντεο από την Μακρόνησο είναι προσβλητικό, απάντησε ότι οι κινήσεις του καθενός κρίνονται και πρόσθεσε: «Δεν είμαι οπαδός της άποψης ότι χάριν μιας επικοινωνιακής λογικής μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο μίξερ και να βγάζουμε έναν επικοινωνιακό πελτέ. Υφέρπει ο κίνδυνος για πολλή επικοινωνία και λιγότερη ουσία».
Και εξήγησε ότι «η Μακρόνησος είχε θύματα και θύτες, δεν είναι μόνο ο διχασμός που προκάλεσε», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αναφέρεσαι σε ιερά τέρατα όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Μίκης Θεοδωράκης, και να τα παρομοιάζεις με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αμετροέπεια».

Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη να καταλάβει γιατί έχασε, δεν έχει ανάγκη από κάποιον Μεσσία, ενώ χαρακτήρισε διχαστικές τις προσεγγίσεις περί κυνηγιού εσωτερικών εχθρών λέγοντας: «Δεν είμαστε ιδιοκτήτες στην Αριστερά, είμαστε υπηρέτες και πολλά χρόνια».

«Η ενότητα του κόμματος είναι αυταξία και πρέπει να την επιδιώκουμε» απάντησε σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να μην αναφερόμαστε στο τι έγινε στη Θεσσαλία, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης αλλά επειδή εκεί συμπυκνώνεται όλη η πολιτική ευθύνη, ο τρόπος που είναι συγκροτημένο το κράτος».

Τόνισε ότι πρέπει να τραβήξουμε γραμμή και να ξαναδούμε από την αρχή έναν σχεδιασμό, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αμείλικτα τα ερωτήματα για τα ποσά που δεν διέθεσε η κυβέρνηση από το ταμείο ανάκαμψης και για τα χρήματα που δεν εκταμιεύτηκαν στην ώρα τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα