Σκάνδαλο για το Ίδρυμα Archewell του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν – Διαταγή να σταματήσουν τους εράνους

Στο μικροσκόπιο του Μητρώου Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Εράνων της Καλιφόρνια βρίσκονται ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς το Ίδρυμα Archewell που δημιούργησαν αφότου μετακόμισαν στις ΗΠΑ, “δεν πληρώνει τέλη και δεν υποβάλλει τα απαιτούμενα έγγραφα” και επομένως έχει διαπράξει παραβάσεις.

Σύμφωνα με τη Mirror, η φιλανθρωπική οργάνωση του Χάρι και της Μέγκαν απαγορεύεται να συγκεντρώσει ή να ξοδέψει χρήματα μέχρι νεωτέρας, ενώ από την πλευρά του το Ίδρυμα Archewell υποστηρίζει ότι πρόκειται για λάθος και πως οι πληρωμές τους και τα έγγραφα που έπρεπε να υποβάλουν” χάθηκαν στο ταχυδρομείο.

Το Μητρώο ανέφερε ότι το ίδρυμα Archewell δεν υπέβαλε σωστά την ετήσια έκθεση και τα τέλη ανανέωσης και του απαγόρευσε προς το παρόν τόσο τη συγκέντρωση κεφαλαίων όσο και τη διανομή φιλανθρωπικών πόρων.

Σύμφωνα με το Μητρώο, η Archewell θεωρείται πλέον “μη φερέγγυα” και περιορίζεται από την ανάληψη δραστηριοτήτων, όπως η συγκέντρωση ή η διανομή φιλανθρωπικών κεφαλαίων. Η επιστολή ανέφερε: “Μια οργάνωση που φέρεται να προβαίνει σε παραβάσεις απαγορεύεται να συμμετέχει σε δραστηριότητες για τις οποίες απαιτείται εγγραφή, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης ή της διανομής φιλανθρωπικών κεφαλαίων”.

“Η οργάνωση μπορεί επίσης να υποστεί κυρώσεις και η εγγραφή της μπορεί να ανασταλεί ή να ανακληθεί”. Η Archewell πρέπει τώρα να υποβάλει αρχεία για να αποδείξει γιατί η πληρωμή καθυστέρησε και να πληρώσει τέλη καθυστέρησης. Το ίδρυμα έχει υποβάλει αίτηση παράτασης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Εάν η παραβατικότητα δεν αποκατασταθεί, το καθεστώς του Ιδρύματος στο Μητρώο θα μεταβληθεί σε “αναστολή ή/και ανάκληση”.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα ανέφερε ότι μια επιταγή που χάθηκε στο ταχυδρομείο είναι ο λόγος που η αμερικανική ρυθμιστική αρχή των φιλανθρωπικών οργανώσεων το κατηγορεί για παραβάσεις.

Πηγές από τους Σάσεξ υποστηρίζουν ότι τα έγγραφα κατατέθηκαν εγκαίρως, ενώ εντοπίζουν το πρόβλημα σε μια “επιταγή” που συνόδευε τα έγγραφα και χάθηκε στο ταχυδρομείο.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι “μια νέα επιταγή έχει ήδη ταχυδρομηθεί”, κάτι που σημαίνει ότι το ζήτημα θα “επιλυθεί γρήγορα”.

“Από την πλευρά του ιδρύματος, όλα κατατέθηκαν στην ώρα τους. Μέρος αυτής της κατάθεσης ήταν μια επιταγή. Αυτή η επιταγή φαίνεται ότι δεν ελήφθη ποτέ, κάτι για το οποίο ενημερωθήκαμε όταν δημοσιεύτηκε η ειδοποίηση παραβατικότητας” ανέφερε πηγή του Ιδρύματος.

Η επιστολή για την “ειδοποίηση παραβατικότητας” απεστάλη από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Εράνων προς την Archewell στις 3 Μαΐου αναφέροντας ότι το ίδρυμα έχει παραβάσεις, επειδή “δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες ετήσιες εκθέσεις ή/και τέλη ανανέωσης”.

Το πρόβλημα για τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ προέκυψε την ώρα που επέστρεφαν από την τριήμερη επίσκεψή τους στη Νιγηρία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους οι Σάσεξ ανακοίνωσαν τη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Archewell και του Ιδρύματος Geanco, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης στη Νιγηρία που ηγείται χειρουργικών αποστολών, προωθεί την υγεία της μητέρας και παρέχει υποτροφίες σε νεαρές γυναίκες θύματα τρομοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα