Σήμερα, στις 11 το βράδυ: Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Δημόσιο κάλεσμα του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκέντρωση υποδοχής προσφύγων σήμερα το βράδυ (Κυριακή 10/11) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η χώρα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ως χώρα μας, μια χώρα ρατσισμού και ξενοφοβίας, γουρουνοφάγων και ανθρωποφάγων , ακροδεξιών τραμπούκων, που τρομοκρατούν έγκυες και χαρακώνουν παιδιά… ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Από την άλλη όμως, η φρίκη μας, η λύπη και η οργή μας δεν αρκούν. Οι διαδικτυακές δηλώσεις συμπαράστασης και η στήριξη μέσω πληκτρολογίου, χωρίς να είναι αμελητέες , για τους κυνηγημένους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Όπως συχνά δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μάτια τους, ούτε μέχρι τ’ αυτιά τους.

Αντίθετα, έξω απ’ τις σκηνές τους, έξω από τα πούλμαν που τους μεταφέρουν στο άγνωστο, αυτό που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι συνήθως βλέμματα μίσους.

Όχι στον ρατσισμό

Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η εικόνα που φτιάχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κινδυνολογώντας ασύστολα και υπερπροβάλλοντας γραφικούς και ακροδεξιούς τύπους , δέν είναι η εικόνα της δικιάς μας πατρίδας.

Η Ελλάδα θα αγκαλιάσει τους πρόσφυγες

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Τώρα πρέπει  να το κάνουμε ξανά όπως το ’15.
Την Κυριακή το βράδυ στον Πειραιά. Και την Δευτέρα στην Βόλβη, στην Καβάλα, στα Γιαννιτσά, στην Θήβα, στον Βόλο, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο, σε κάθε τόπο.

Για εμάς ένα και μοναδικό ερώτημα υπάρχει: Πώς θα παραμείνει η χώρα μας, πώς θα παραμείνει η Ελλάδα, η χώρα της αλληλεγγύης, ο φωτεινός φάρος της ανθρωπιάς , ο λαός μας φωτεινό παράδειγμα , η φωνή του, φωνή της λογικής και του δίκιου.

Απέναντι στα δεινά του πολέμου, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, της οικολογικής καταστροφής. Απέναντι στους ανιστόρητους και τους μισαλλόδοξους, ένα είναι για μας το ερώτημα: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ένα το ερώτημα , μία και η απάντηση: Στο πλευρό των προσφύγων, στο πλευρό των φτωχών και των απελπισμένων.

Έτσι ακριβώς, όπως ξεκίνησε το 2015 να γράφεται, το μεγάλο έπος της αλληλεγγύης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αιχμάλωτη της αντιπολιτευτικής  ρητορείας της και των ακροδεξιών στελεχών της βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο.

Εμείς και ο κόσμος της αλληλεγγύης όμως, μπορούμε!

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Σημείο συνάντησης στην Πλ. Καραϊσκάκη ώρα 22.45
(άφιξη πλοίου 23.00 στην πύλη Ε7)»

Γιατί δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί βλέποντας κουκουλοφόρους να χαρακώνουν μαθητές-πρόσφυγες έξω από σχολεία. Γιατί αηδιάζουμε βλέποντας κομπλεξικούς πολιτικάντηδες να στήνουν πάρτυ χοιρινών βουτηγμένων στο αλκοόλ για να προσβάλουν ταλαιπωρημένους ανθρώπους, γελοίους με ντενεκεδένιες στολές Μεγαλέξανδρου να στήνουν μπλόκα και να πετροβολούν χώρους που φιλοξενούν γυναικόπαιδα.
Κυρίως όμως, γιατί θέλουμε να πούμε, πως αυτή η ψεύτικη πατρίδα, που πρωί και βράδυ, προβάλουν χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι, ανεβάζοντας fake news, ψεύτικες είδησεις, ότι δηλητηριάζει και εκπαιδεύει στο μίσος, αυτό που παίζουν οι τηλεοράσεις- αυτή δεν είναι η δική μας πατρίδα!
Οι γραφικοί και ελάχιστοι δεν είναι ο λαός μας, ένας λαός ταλαιπωρημένος από την φρίκη του πολέμου και τα εγκλήματα όσων πίστευαν «στην καθαρότητα της φυλής», ένας λαός γεμάτος ανθρωπιά.
Εμείς θα είμαστε εκεί στο λιμάνι του Πειραιά και όπου αλλού χρειαστεί, στα σχολεία, στα νησιά, στα χωριά, στις πόλεις, στις γειτονιές. Για να σταματήσουμε όχι τους πρόσφυγες αλλά το φίδι του ρατσισμού και του φασισμού που ξαναβγήκε από τους υπονόμους, που δηλητηριάζει τη χώρα μας.
Απόψε καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, στη δική μας πατρίδα!

 

 

Ανάλογη είναι και η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης:

Σήμερα το βράδυ θα είμαστε στο λιμάνι του Πειραιά. Θα υποδεχτούμε το «Νήσος Χίος» με τους πρόσφυγες από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Θα βρισκόμαστε εκεί γιατί την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη την μετράς στα δύσκολα. Γιατί στα δύσκολα χρειάζεται ένα βλέμμα στήριξης, ένα καλωσόρισμα, μία υπενθύμιση ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα ζήσουμε, γιατί το μόνο που δεν χωράει στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας, το μόνο που δεν χωράει στην ζωή μας είναι το μίσος και ο ρατσισμός. Σήμερα το βράδυ θα είμαστε στο λιμάνι και καθημερινά όπου χρειαστεί. Στις γειτονίες και στα σχολεία για να μην αφήσουμε το δηλητήριο και το μίσος του ρατσισμού να πνίξει την κοινωνία μας.

Σχετικά Νέα